HTML

Gazdaság

reklám

Friss topikok

Linkblog

Zuhan az OTP, esik a forint

2009.02.18. 16:33 méz

A BUX szerdán ötéves mélypontjánál járt, az értékét főleg az OTP húzta el. A délelőtt folyamán az euró árfolyama is közelített a 310 forintos árhoz, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök eközben a forintpiaci intervenció "nem megszokott" módszereiről egyeztetett.
 
"Nem konvencionális" módszerekkel is megvédhetjük a forintot; a lehetséges megoldásokról egyeztetett a magyar jegybankelnökkel és a pénzügyminiszterrel Gyurcsány Ferenc. Erről a kormányfő szerda reggel egy, a külföldi újságíróknak tartott tájékoztatón beszélt - írja a portfolio.hu.
További részleteket, konkrétumokat nem árult el a témáról Gyurcsány. A forint egyelőre érdemben nem reagált a miniszterelnök negyed 10 körül elhangzott jelzésére (erősödés), sőt azóta a régiós devizák újbóli gyengülésével párhuzamosan a forint is veszített értékéből.
A forint ugyan nem sokkal tíz óra után kicsit erősödni kezdett, fél 12-kor 307,7 forintba került egy euró a bankközi devizapiacon, míg a dollár 244,6 forintba.
A BUX eközben elérte ötéves mélypontját, és a nap folyamán a 10 600 pontos érték alá zuhant. Értékét főleg az OTP árfolyama húzza, amely jelenleg 8 százalékos mínuszban van a keddi záró árához képest, a papírok 1 882 forintba kerülnek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr44951049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GySz 2009.02.19. 03:02:19

Hello,
Nagyon tetszik a blogod, jo, informativ.
Igy tovabb!
Legjobbakat!
GySz
süti beállítások módosítása