HTML

Bajnai az euródátumról

2009.02.24. 09:40 méz

Bajnai Gordon szerint a kiszámíthatóságot és stabilitást az euróövezethez való tartozás jelentené Magyarországnak, nagyobb lenne a biztonságunk, kevésbé lehetne Magyarország ellen spekulálni, és könnyebben finanszíroznánk az országot.

A piaci szereplők számára is elfogadható, hiteles euró-bevezetési dátumot ugyanakkor felelősen most senki nem mondhat, mert előbb végre kell hajtani az alapvető gazdasági fordulatot, és legalább meg kell tudni becsülni, hogy mikorra stabilizálódik a helyzet – hangsúlyozta Bajnai.

Nincs akkora baj

A Reformszövetség javaslatáról szólva úgy vélte, az jóval nagyobbnak látja a kockázatot, a bajt, mint a kormány, ezért radikálisabb lépéseket javasol, ami – tette hozzá - közelebb is áll az ő felfogásához. Elmondta azt is, hogy tervei szerint két héten belül leülnek a Reformszövetség szakértőivel, pontról pontra átnézik a javaslataikat, és ami ebből beépíthető, azt átvennék.

A baj egyre nagyobb lesz, elegendő tartalékot kell képezni, és minél nagyobbat kell lépni – értékelte a helyzetet Bajnai, aki arra a kérdésre nem válaszolt, hogy vannak-e személyes vitái a kormányfővel a gyorsításról, csak annyit mondott, hogy a kormány nagyon éles vitában alakítja ki belső programját.

Nem kell engedély

Az uniós támogatásokról szólva azt mondta, hogy a brüsszeli pénzek bizonyos átcsoportosításához nem kell uniós engedély, és megerősítette, hogy a kis és középvállalkozásoknak két év alatt 1400 milliárdos finanszírozási segítség jut majd, amiből 560 milliárd már ma is elérhető, ezen kívül pedig lesz egy 1800 milliárdos beruházási csomag is.

geld money € euro 07 by schnappdidudeldei.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr15962491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása