HTML

Kivégzi az OTP-t a BoA?

2009.02.25. 14:25 méz

Az OTP-nek 1,2 milliárd euró friss tőkére lehet szüksége a következő két évben - idézi a Bank of America (BoA) jelentését a Bloomberg. A jelentés egyik szerzője, Cristina Marzea úgy véli, a banknak nincs elég tőkéje ahhoz, hogy fedezze követelései egy részének recesszió miatti értékvesztését.

A BoA kezében lévő Merrill Lynch 2318 forintról 1222-re rontotta le az OTP-re adott célárfolyamát alulsúlyozásra ajánlva a részvényt.

A bank elemzői szerint még a most felvázolt forgatókönyv is túl optimistának bizonyulhat, ha Ukrajnában pénzügyi csőd következik be. Ebben az esetben az OTP 659 milliárd forintos ottani kitettsége miatt a bank méretes leírásra kényszerülhet. Az OTP nem kommentálta a BoA jelentését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr88965262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása