HTML

Gazdaság

reklám

Friss topikok

Linkblog

2015 előtt nem lehet magyar euró?

2009.01.24. 13:25 méz

"Finoman szólva sem verte nagydobra a Pénzügyminisztérium a Nemzetközi Valutaalap novemberi országjelentését, amelyből kiderül: egyáltalán nem állunk jól az euró bevezetésével"

 

A lap szerint a PM "elbújtatva" tette fel honlapjára a jelentést, amely szerint az államadósság legjobb esetben is csak 2013-ban csökken a bruttó hazai termék 60 százaléka alá, ami az euró bevezetésének egyik feltétele. Ha viszont a kormány nem valósítja meg az IMF ajánlásait, akkor csak 2023-ban kerülne a megfelelő szintre az adósság - írja a lap.

"Az IMF-jelentés is bizonyítja, hogy az óriási nemzetközi hitellel legalább 2015-ig elvették az országtól az euró bevezetésének lehetőségét" – mondta a Blikknek Varga Mihály, a költségvetési bizottság fideszes elnöke.

A lap megkereste a Kormányszóvivői Irodát is, ahol annyit közöltek: magyar euróbevezetésnek ma még nincs céldátuma.

A Pénzügyminisztérium szombaton közleményben reagált a Blikk cikkére. "Nem a Pénzügyminisztérium rejtegette a Nemzetközi Valutaalap Magyarországról készített és 2008. novemberében nyilvánosságra hozott országjelentését" - írják.

"A tárca ezt a jelentést november 17-én tette mindenki számára elérhetővé. Annyira nem volt titkos ez a jelentés, hogy a magyar távirati iroda részletes anyagot közölt az abban foglaltakról, amelyet a hírügynökség minden előfizetője, valamint az interneten keresztül bárki elolvashatta. A jelentés most is olvasható a tárca holnapján (www.pm.gov.hu/Közlemények)" - áll ak özleményben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr65899558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása