HTML

Gazdaság

reklám

Friss topikok

Linkblog

83 millió eurós forgalom a magyar üzleti kártyákon

2009.01.24. 13:26 méz

A Visa Europe üzleti kártyáival Magyarországon a 2007. szeptember végétől 2008. szeptember végéig tartó pénzügyi év alatt a kereskedőhelyeken (POS-terminálokon) 83,3 millió euró költést regisztráltak, ami éves bázison 15,4 százalékos növekedés.
 

A POS tranzakciók száma Magyarországon összességében - a betéti és hitelkártyák együttes adatai alapján  - 21,9 százalékkal 54 millió tranzakcióra nőtt egy év alatt, az országban összesen 2,7 millió darab Visa kártya van forgalomban.
A teljes költés, vagyis a bankautomatáknál és a kereskedőhelyeken regisztrált forgalom együttesen mintegy 26 százalékkal emelkedett, abszolút számot azonban nem közölt a Visa Europe, mondván, hogy a konkurens kártyatársaságok sem közölnek konkrét forgalmi adatokat országokra lebontva.

Európában egy év alatt az eladáshelyi forgalom összességében 10,3 százalékkal emelkedett, 2008 szeptemberére 883 milliárd euróra nőtt a kereskedőhelyi (POS) költés Európa-szerte. Ennek több mint 70 százalékát betéti kártyákkal érték el a kártyatulajdonosok. Összességében Európában 361 millió bankkártyát bocsátott ki a Visa, amelyből 65 százalék a debit, azaz a betéti kártya.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr55899563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása