HTML

Gazdaság

reklám

Friss topikok

Linkblog

60 milliárdot vonnak el a tárcáktól

2009.02.12. 19:44 méz

A minisztériumok idei működési költségeiből 60 milliárd forintot zárol a kormány - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülését követően. MTI hír, kommentár nélkül.

A vártnál rosszabb makrogazdasági mutatók miatt a büdzsében 200 milliárd forintos hiány keletkezett, ám a kabinet nem kívánja az idénre tervezett 2,6 százalékos hiánycélt feladni, ezért az állami kiadásokat csökkenti. A minisztériumok 60 milliárd forintot spórolnak meg, de "nem fűnyíróelven". A jövő heti kormányülésre készítik el tételes vállalási listájukat - jelezte.
A fennmaradó 140 milliárd forint megtakarításáról a jövő vasárnapi ülésén dönt a kormány. A jövő héten dönt a kabinet a középtávú, a válságot érdemben kezelő, a gazdaságot dinamizáló intézkedéscsomagról is - közölte Daróczi Dávid. Hozzátette: ebben az adó- és járulék-, a foglalkoztatási és a szociális rendszer átfogó átalakítása szerepel. Az e csomagról szóló egyeztetésekről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Kiss Péter kancelláriaminiszter és Veres János pénzügyminiszter adott tájékoztatást a kormánytagoknak.
A kormány egyik legfontosabb feladata a válság kapcsán az emberek tájékoztatása az őket védő, segítő intézkedésekről - mondta a kormányszóvivő, kiemelve: többen nem értesültek arról, hogy mindenki, akinek a családját érintette a válság, így például a szüleit e miatt elbocsátották a munkahelyükről, magasabb összegű diákhitelre tarthat igényt.
Daróczi Dávid közölte: a kormányon belül arról folyik a gondolkozás, hogy miként lehetne gyorsítani az állam és a vállalkozások közötti információáramlást, mert a közvetítő rendszer, a kereskedelmi bankok, szervezetek a vártnál lassabban működnek.
(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr76939686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása