HTML

Gazdaság

reklám

Friss topikok

Linkblog

Tombol a válság - vészesen szegényednek az orosz milliárdosok

2009.02.14. 12:05 méz

Nagy a visszaesés az orosz dollármilliárdosoknál is: a Finans című orosz lap szerint a számuk 2007-ben még 101 volt, 2008-ban már csak 49.

 
A tíz leggazdagabb orosznak 2008 elején még 221 milliárd dollárnyi vagyona volt, egy évre rá már mindössze 75,9 milliárdnyi lehet. 

Oleg Deripaska, az "alumínium-király" vezeti a listát 40 milliárd dolláros vagyonnal, de a nyersanyagárak összeomlása miatt 30 milliárd dollárnyi adósság is van a vállán.

A Finans szerint a nyersanyagárak további süllyedése még több orosz milliárdost temethet be adósságokkal. Nyersanyagban (fém) "utazik" Roman Abramovics, a Chelsea brit labdarúgóklub tulajdonosa is, a lista második helyezettje. A pénzügyi gondok a 2008-ban 23 milliárd dollárosra becsült vagyonát zsugorítják. 
Az ő vagyonához közelivel rendelkezett a milliárdoslista 3-7. helyezettje. 

Az egyik legnagyobb orosz magánholding, az Alfa csoport is részben nyersanyagokkal foglalkozik, de a sok lábon álló pénzügyi-ipari-kereskedelmi konglomerátum a legfrissebb milliárdos lista tízes élmezőnyébe két résztvevőt is "delegált". 

Ebbe az élmezőnybe tavaly legkevesebb 15 milliárd dollárral lehetett bekerülni. Most már elég 4 és fél milliárd dollárral bírni ehhez - írja a sajtó. 

A leggazdagabb orosz közölte: bízik országa fellendülésben.
 
Gin Palaces of The Rich & Famous-Monaco,  by ROBERTFROST1960.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr91942491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása