HTML

Leállt a győri Audi

2009.02.23. 16:25 méz

Az Audi AG németországi gyárainak menetrendjéhez igazodva hétfőtől egy hétre leállt a termelés az Audi Hungaria Motor Kft-nél Győrött - mondta a vállalat kommunikációs vezetője.
 
Lőre Péter emlékeztetett rá: az intézkedésről idén január végén már tájékoztatták a nyilvánosságot. A döntés indoklásaként hozzátette: a gazdasági válság miatt csökken a rendelésállomány, ezért fogják vissza a termelést.
A járműgyártás tavaly december közepétől négy hétre már leállt Győrött, a motorgyártásnál pedig - terméktípustól függően - 2 és 4 hét között szünetelt a termelés a múlt év végén. Idén január közepén azonban újra indult a munka.
A társaság tavaly több mint 1,9 millió motort és 60 ezernél több járművet gyártott. Motorgyártásban a 2007 évihez hasonló szinten teljesített a győri gyár, járművekből pedig 5,9 százalékkal többet szereltek össze, mint 2007-ben.
Az egyhetes leállás mintegy 5.500 dolgozót érint.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr96960979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása