HTML

Negatív előjelet adott a Fitch

2009.03.02. 20:43 méz

Az eddigi stabilról leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta hétfőn Magyarország szuverén hosszú futamú deviza- és forintadósi besorolásainak kilátását a Fitch Ratings, a hazai és az európai gazdasági kilátások folytatódó romlására hivatkozva.
 
A londoni székhelyű nemzetközi hitelminősítő egyben megerősítette a közepes befektetői, „BBB” szintű hosszú futamú devizaadósi osztályzatot, és a forintban kiadott hosszú lejáratú államadósság „BBB plusz” besorolását. A magyar adósosztályzatok ezzel mindhárom nagy nemzetközi hitelminősítőnél – Fitch, Moody's Investors Service, Standard & Poor's – negatív kilátáson vannak.
A Moody' ugyanakkor jelenleg elsőrendű „A3”-as szinten tartja nyilván a magyar államadósságot. A kilátásrontáshoz fűzött indoklásában a Fitch Ratings azt írta, hogy becslése szerint a magyar hazai össztermék-érték (GDP) 2009-ben 4 százalékkal csökken, és ebben a környezetben a közadósság a GDP-érték 88 százalékára emelkedhet az idén a tavalyi 73 százalékról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr63976206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása