HTML

Gazdaság

reklám

Friss topikok

Linkblog

VPOP: 650 millió forintos adócsalás egy könyvelőirodánál

2009.01.24. 13:29 méz

Egy 650 millió forintos adócsalási ügyet göngyölített fel a Vám-és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala, a hatóság 19 gyanúsítottal szemben élt vádemelési javaslattal, egy ember előzetesben letartóztatásban van - tájékoztatta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője szombaton az MTI-t.

A nyomozás megállapította, hogy egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvelőiroda több, látszólag valós tevékenységet - munkaerő-kölcsönzést - folytató cég gazdasági ügyeit intézte, azonban ezen cégek hosszabb-rövidebb idejű tényleges működés után nem teljesítették adózási kötelezettségeiket.

A könyvelő iroda szakmai tapasztalatait felhasználva, okirat-hamisítással, valótlan tartalmú adóbevallásokkal, hamis számlák kiállításával összesen 650 millió forint adóhiányt okozott. Mint Sipos Jenő közölte: az ügy érdekessége, hogy azon cégeket, amelyek adóvizsgálat alá kerültek, hamis okiratokat felhasználva olyan embereknek játszották át, akik soha nem folytattak üzleti tevékenységet, és kisebb anyagi haszon reményében vállalták el a cégvezetői pozíció betöltését.

A nyomozó hatóság 19 gyanúsított esetében élt vádemelési javaslattal; az iroda vezetőjét gyanúsítottként előzetes letartóztatásba helyezték.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr22899569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása