HTML

Gazdaság

reklám

Friss topikok

Linkblog

Vége a 13. havi nyugdíjnak

2009.02.07. 22:55 méz

Egybehangzó lapértesülések szerint már a kormány előtt az adó-, a szociális és a foglalkoztatási rendszer átalakításáról szóló javaslat. Erről várhatóan vasárnapi soron kívüli ülésén tárgyal a kabinet.
 
Csakúgy mint két napja a Magyar Nemzet, most a kormányközeli Népszabadság is azt írja: jövőre megszüntetnék a 13. havi nyugdíjat, úgy, hogy a juttatást 2010-től beépítenék a nyugdíjakba, az utána belépőknek pedig már nem járna.
Változatlanul tervezik a most alanyi jogon járó gyed, rászorultsági alapúvá tételét. Valamint az is, hogy az idén még kismértékben emelkedő és bruttósítandó családi pótlékot befagyasztanák.
Napirenden van az adókedvezmények többségének megszüntetése is. Korábbi hírek szerint a kormány az áfa és a jövedéki adó emeléséből, illetve egy egységesített vagyonadó bevételéből fedezné az esetleges tb és személyijövedelemadó-csökkentést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr54929260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása