HTML

Az orosz államé a Malév

2009.02.11. 15:03 méz

Az orosz államé a Malév

Anatolij Ballo, az orosz állami Vnyesekonombank alelnöke lett a Malév Zrt. igazgatóságának új elnöke a Malév Zrt. a január 27-re összehívott, kedden folytatódott rendkívüli közgyűlését követő igazgatósági ülés döntése alapján - közölte a Malév.
 

A közlemény szerint a Vnyesekonombank alelnökét azt követően választották meg, hogy lemondott eddigi felügyelőbizottsági tagságáról, és a közgyűlés döntése értelmében az Igazgatóság tagja lett. Ugyancsak az Igazgatóság tagja lett Alekszandr Tihomirov, a Vnyesekonombank munkatársa, aki húsz éve dolgozik a magyar-orosz gazdasági és pénzügyi kapcsolatok területén.
 


A Közgyűlés tudomásul vette és elfogadta, hogy Leonov Péter kedden lemondott igazgatósági tagságáról, és közös megegyezéssel távozik a Malév vezérigazgatói pozíciójából. 


A közlemény szerint a légitársaság vezetését átmenetileg Fehérváry Géza üzemeltetési vezérigazgató-helyettes látja el. Emellett társaság előrehaladott tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy a cég egy széles iparági tapasztalatokkal rendelkező új vezérigazgatót tudjon kinevezni.
 

A Malév Zrt. tőkerendezésének első lépéseként a közgyűlés döntött a légitársaság alaptőkéjének 360 millió forintra csökkentéséről. Az alaptőke emeléséről a főtulajdonos AirBridge Zrt. még nem terjesztett elő javaslatot, mert tulajdonosi szerkezetének átalakítása - a tőkeemelésben résztvevő új befektető(k) bevonása - még nem fejeződött be - áll a közleményben.
 

A folyamat lezárultával - akár a március 3-ra összehívott következő rendkívüli közgyűlést megelőzően is - a Vnyesekonombank készen áll a Malévnak az AirBridge Zrt.-n keresztül történő további finanszírozására - tartalmazza a közlemény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdasagi.blog.hu/api/trackback/id/tr55936998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása